ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ -Πρωταθλητής Μαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος

 Συμβουλές από τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, προς τους αθλούμενους

H μυοσκελετική καταπόνηση είναι “μέρος” της προπόνησης κάθε αθλητή και πόσο μάλλον ενός δρομέα.…
Τα αυξημένα χιλιόμετρα, η καθημερινή εξάσκηση και η λανθασμένη αποκατάσταση κάνουν τους μικρούς καθημερινούς πόνους, χρόνιους.
Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να ασκούμαστε όσο θα θέλαμε, γι’αυτό συνήθως ‘’υποτιμάμε’’ 2 πολύ σημαντικούς τομείς της προπόνησης: το ζέσταμα και την αποθεραπεία.Πως πρέπει να προστατεύουμε το σώμα μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση ώστε να μη δημιουργούμε τραυματισμούς και πόνους στο σώμα μας; 

Πριν

Προφανώς και θα πρέπει να κάνουμε την κατάλληλη προθέρμανση. Το “ζέσταμα” λοιπόν, το οποίο έχει επιστημονική βάση, θα μας προετοιμάσει για ότι ακολουθήσει.
Τι σημαίνει όμως αυτό;
Το σώμα μας κατά τη φάση της προθέρμανσης αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, την κυκλοφορία του αίματος και την θερμοκρασία, αντιστοίχως.
Είναι πολύ σημαντικό να αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματός μας, ομαλά, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο (πολύ απλουστευμένα μιλώντας) οι μυς μας θα κάνουν καλύτερες συστολές/συσπάσεις και θα ‘συγκρατούν - θωρακίζουν’ καλύτερα τα οστά μας, αποφεύγοντας ανεξέλεγκτες κινήσεις και μειώνοντας κραδασμούς, οι οποίοι αυξάνουν τις πιθανότητες να μας τραυματίσουν.
Αυτό επιτυγχάνεται με χαμηλής έντασης άσκηση, περίπου 15’, πριν το κυρίως κομμάτι της  προπόνησης. Σε περίπτωση που ‘κουβαλάω’ κάποιο πιάσιμο, σφίξιμο ή οι μυς μου είναι κουρασμένοι από προηγούμενη έντονη προπόνηση ή και αγώνα, τοποθετώ στο σημείο που χρειάζομαι, την Counterpain®, αυξάνοντας την θερμοκρασία και προωθώντας καλύτερη αιμάτωση στο σημείο…

Πριν, κατά την διάρκεια και μετά

Πολλοί από τους  μυϊκούς πόνους, συνήθως, επιμένουν κατά τη διάρκεια της μέρας. Ένα αρκετά γνωστό φαινόμενο “ο καθυστερημένος μυϊκός πόνος” είναι μια λογική εξήγηση στο γιατί οι μυς μας πονάνε τόσες ώρες μετά την προπόνηση.
Είναι εξίσου σημαντικό να καταλάβουμε πως με την προπόνηση τραυματίζουμε μερικώς τις μυϊκές μας ίνες, οι οποίες από την στιγμή που τελειώνουμε την προπόνηση προσπαθούν να αποκατασταθούν.
Οι μικρο-τραυματισμοί αυτοί, δημιουργούν μικρές μυϊκές εντάσεις, οι οποίες δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζονται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Συνήθως, όταν ξεκουράζομαι το βράδυ, και για να προάγω την αποκατάσταση των πιασμένων μυών, χρησιμοποιώ την Counterpain®, βοηθώντας και πάλι την καλύτερη αιμάτωση - κυκλοφορία, τοπικά.
Έτσι, βελτιώνω την αποκατάστασή μου και την επόμενη μέρα τα πόδια μου είναι πιο φρέσκα, έτοιμα για νέες επιβαρύνσεις...

 

  Η Counterpain® , στηρίζει αθλητές και αθλούμενους εδώ και 44 χρόνια.

Στηρίζει και τους αγώνες του υπερ-μαραθωνοδρόμου Δημήτρη Θεοδωρακάκου και τον ακολουθεί στις μεγάλες αποστάσεις που διανύει…


 Αγώνας ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge 2017 (25-26 Μαρτίου) στον Ταΰγετο, στην Δυτική Μάνη:

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος κέρδισε με επίδοση 3:41', απόσταση 37,5χλμ και 2350 θετική υψομετρική!
Αυτός ο αγώνας ήταν ο 1ος αγώνας του πρωταθλήματος Skyrunning. 

 Hydra's Trail Event 2017 / Eros Mountain Trail των 26,5 χιλιομέτρων

 Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος θα λάβει μέρος στον αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλου, που θα διεξαχθεί στις 13/05 στις Κανάριες Νήσους.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!
http://transvulcania.info/discover-transvulcania/