Όλο και περισσότεροι Έλληνες βάζουν την άθληση στην καθημερινότητά τους και δραστηριοποιούνται για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Όταν οι πονεμένοι μύες γίνονται εμπόδιο, ξεκινήστε την άθληση με Counterpain®!

Ο πιστός σύντροφος αθλητών και αθλούμενων σε όλα τα σπορ! H κρέμα με την οικεία μυρωδιά, που προδίδει την πλούσια σύνθεσή της και τα μοναδικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του μυϊκού πόνου. Νιώστε τη δύναμη της θερμότητας του σαλικυλικού μεθυλίου, διώξτε τον πόνο με λίγες ευχάριστες μαλάξεις και κινηθείτε ελεύθερα!

H Θερμαντική και Aναλγητική κρέμα Counterpain® είναι εδώ και 44 χρόνια, πρώτη στην προτίμηση των Ελλήνων, χάρη στην μοναδική τριπλή της σύνθεση: Σαλικυλικό Μεθύλιο, Ευγενόλη και Μινθόλη, που προκαλούν αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και υπεραιμία, ανακουφίζοντας άμεσα και αποτελεσματικά τον μυϊκό πόνο (μέση, πλάτη, αυχένα), την ισχιαλγία και την αρθραλγία, χωρίς όριο χρήσης στο χρόνο θεραπείας (αντίθετα με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα). 

Ιδανική στην προθέρμανση πριν την άθληση, αλλά και μετά, ώστε να απαλλαγείτε από τα πιασίματα της μέσης, της πλάτης και γενικά τους μυϊκούς πόνους από υπερβολική άσκηση ή κούραση.

Η Counterpain® σας  δίνει συμβουλές για να αθληθείτε με ασφάλεια, να αποφύγετε πιασίματα, ενοχλήσεις και τραυματισμούς, που θα μειώσουν την απόδοση σας, αλλά και για να ευχαριστηθείτε περισσότερο το αγαπημένο σας σπορ όποιο και αν είναι αυτό!

 Προθέρμανση πριν από κάθε αθλητική δραστηριότητα
Όσο σημαντική είναι η σχεδόν καθημερινή άσκηση, άλλο τόσο σημαντική είναι και η σωστή προθέρμανση πριν από αυτή!
Γιατί όμως χρειαζόμαστε την προθέρμανση;
Η προθέρμανση προετοιμάζει το σώμα μας για την άσκηση που θα ακολουθήσει και βοηθάει στον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο άθλησης.
Αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και προετοιμάζει το μυοσκελετικό σύστημα και τις αρθρώσεις για την άσκηση που θα ακολουθήσει.
Για παράδειγμα μπορεί να χαλαρώσει τους δύσκαμπτους μυς σας ώστε να είναι σε θέση να δεχτούν μεγαλύτερη επιβάρυνση και να βελτιώσει την απόδοση σας. Μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών των μυών και των μαλακών μορίων, βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες και τέλος ενισχύει την ψυχολογική διάθεση για άσκηση. Η ευαισθησία σας σε τραυματισμούς από την συμμέτοχη σε αθλητικές δραστηριότητες, μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ εάν πριν δεν έχετε κάνει προθέρμανση. Σε περίπτωση που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, η συμβουλή μας είναι να μειώσετε το χρόνο του κυρίως προγράμματος άθλησης και να εκτελέσετε κανονικά την προθέρμανση.

Extra tip: Εφαρμόστε την Counterpain® για καλύτερη υπεραιμία … και οι μυϊκοί τραυματισμοί πάνε περίπατο!

 Αποθεραπεία μετά από κάθε αθλητική δραστηριότητα
Όλοι οι προπονητές συστήνουν χαλάρωμα στο τέλος της γυμναστικής, για σταδιακή επάνοδο του σώματος στην πρότερη κατάσταση, καθώς και διατατικές ασκήσεις.Extra tip: Στους κουρασμένους μυς μετά από άθληση, είναι επίσης χρήσιμη η εφαρμογή της θερμαντικής αναλγητικής κρέμας Counterpain®.

 Προοδευτικότητα, ή ο κανόνας 10%
Τον χρησιμοποιούν οι γυμναστές για να αποφύγουν τις υπερβολές που κάνουν συχνά οι αρχάριοι όταν θέλουν να προοδεύσουν γρήγορα. Να μην αυξάνουμε την απόσταση, τη διάρκεια, την ένταση και τη συχνότητα της προπόνησής μας περισσότερο από 10% την εβδομάδα. Αν, δηλαδή, κάνουμε π.χ. τζόγκινγκ 10 χλμ./εβδομάδα, τότε πρέπει να τρέξουμε 11 χλμ. την επόμενη εβδομάδα. Αντίστοιχα, αν κάνουμε βάρη και σηκώνουμε 30κιλά σε μία άσκηση, να προχωρήσουμε με 33 κιλά περίπου κ.ο.κ.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός. Πέραν όμως αυτών συνδυαστικά παίζει ρόλο και η τεχνική. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η τεχνική εκτέλεση μίας άσκησης πριν την σταδιακή αύξηση. 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία το σώμα γίνεται ανθεκτικό με εποικοδομητική προπόνηση που εγγυάται σε μεγάλο βαθμό τη σταθερότητα όλων των ικανοτήτων που αποκτήθηκαν, την διατήρηση και τον συντονισμό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αλλαγή στην ποιότητα. Αν όλα αυτά έχουν εφαρμοστεί σωστά τότε το σώμα "θυμάται" και πάντα μία επανένταξη είναι πιο εύκολη σε αντίθεση με έναν αθλητή που ασκείται τυχαία, χωρίς σύστημα, χωρίς πρόοδο και μέθοδο.

 Επαναλήψεις
Όταν ξεκινάμε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, αρχίζουμε με μικρά βάρη και περισσότερες επαναλήψεις (12-15) και, σταδιακά, κάθε εβδομάδα αυξάνουμε τα βάρη.

 Σταδιακές αλλαγές
Δεν κάνουμε απότομες αλλαγές στο πρόγραμμα και στο είδος των ασκήσεων.

 Ανάπαυση
Η ανάπαυση μεταξύ των προπονήσεων είναι απαραίτητη, προκειμένου να προλάβει το σώμα να αναλάβει και να έχει δυνάμεις την επόμενη φορά που θα γυμναστούμε.

 Διατροφή  και ενυδάτωση
Η σωστή άθληση πρέπει να συνοδεύεται και από σωστή διατροφή και ενυδάτωση του οργανισμού σας. Όταν ασκείστε, το σώμα σας πρέπει να λαμβάνει αρκετό νερό ώστε να μην κινδυνεύετε από αφυδάτωση και κόπωση – ειδικά όταν μεταφέρετε τη γυμναστική σας σε έναν εξωτερικό χώρο χωρίς κλιματισμό. Είναι σημαντικό να πίνουμε νερό πριν, κατά τη διάρκεια (αν πρόκειται για περισσότερο από 30΄) και μετά τη γυμναστική.
Η  διατροφή όταν είναι ακατάλληλη επηρεάζει αρνητικά τις λειτουργίες του οργανισμού γι’ αυτό η σωστή διατροφή πρέπει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του ατόμου. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόσληψη μέσω της τροφής των απαραιτήτων θρεπτικών συστατικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπίδια, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία και νερό).
Όπως πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε αμέσως πριν από την προπόνηση, έτσι πρέπει να τρώμε κάτι ελαφρύ 2-3 ώρες πριν γυμναστούμε, για να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια.

 Σωστός εξοπλισμός
Ο σωστός εξοπλισμός είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας. Ανάλογα με το είδος της αθλητικής δραστηριότητας πρέπει να έχουμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αν π.χ. κάνουμε τρέξιμο πρέπει να επιλέξουμε ένα παπούτσι που να είναι σχεδιασμένο για τρέξιμο και επίσης να ταιριάζει σε εμάς (ανάλογα με τις ιδιομορφίες της ποδικής καμάρας) για να απορροφάει τους κραδασμούς και να μειώνουμε τη καταπόνηση της άρθρωσης του γόνατος. Η επιφάνεια τρεξίματος βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο, δηλαδή υπάρχουν λιγότερες επιβαρύνσεις εάν τρέχουμε σε χώμα ή χορτάρι από το να τρέχουμε στην άσφαλτο. Αν πάλι παίζουμε π.χ . τένις, τα παπούτσια πρέπει να είναι ειδικά για τένις για να μας προσφέρουν τα ανάλογα κρατήματα που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της αθλητικής δραστηριότητας μειώνοντας τις πιθανότητες για κάποιο τραυματισμό. Ο αθλητικός ρουχισμός είναι επίσης σημαντικός, καθώς αφήνει το δέρμα να αναπνέει, ενώ την ίδια στιγμή το προστατεύει από την αυξημένη εφίδρωση και διευκολύνει τις κινήσεις του σώματος.

Καλοκαιρινά παιχνίδια και μυϊκοί πόνοι.                                                                            
Πως τους αντιμετωπίζω αποτελεσματικά;

Ο μυϊκός πόνος δηλαδή το "πιάσιμο" μετά την άσκηση είναι μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση. Είναι εκείνο το γνωστό, άβολο και επίπονο αίσθημα της ακαμψίας, το οποίο εμφανίζεται μετά από την άσκηση και ιδιαίτερα όταν ξεκινάμε ένα νέο πρόγραμμα εκγύμνασης, όταν υπάρχει αλλαγή στις αθλητικές δραστηριότητες ή ασκήσεις ή όταν έχουμε αυξήσει τη διάρκεια ή την ένταση της προπόνησης. Όλα αυτά δηλαδή που κάνουμε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μας. Είναι αυτή η κατάσταση που μας έχει προκαλέσει αρκετές φορές στη ζωή μας δυσκολία στο περπάτημα, να κατέβουμε τις σκάλες ή ακόμα και να γελάσουμε δυνατά. Και όλα αυτά επειδή οι μυς που καλούνταν να εκτελέσουν αυτές τις ενέργειες πονούσαν εξαιτίας της εκγύμνασης της προηγούμενης μέρας.

Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον μυϊκό πόνο. Μπορούμε, ωστόσο, προσέχοντας κάποια σημεία να τον μειώσουμε. Γεγονός είναι ότι οι μυς μας για να το ξεπεράσουν χρειάζονται ξεκούραση ώστε να αυτοθεραπευθούν, από την άλλη όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε να γυμναζόμαστε.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε  για να περάσει πιο γρήγορα το «πιάσιμο» δηλαδή ο μυϊκός πόνος;

 Χρησιμοποιείστε την αναλγητική κρέμα, με θερμαντική δράση,  Counterpain® που θα ελαττώσει την ενόχληση και θα σας χαλαρώσει, προκαλώντας υπεραιμία.
 Κάνετε ήπιες διατάσεις των μυών που πονάνε και μετά την τρίτη ή τέταρτη μέρα ξεκινήστε ήπια άσκηση. 
 Χαλαρώστε με ένα ντους ή μπάνιο. Μετά τις διατάσεις, ένα δροσερό ντους συμβάλλει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, πράγμα που βοηθάει στην επαναφορά του αίματος από τα άκρα στη καρδιά.
 Γυμναστείτε με πρόγραμμα. Η σωστή άσκηση αρχίζει με ήπιους ρυθμούς και αυξάνεται προοδευτικά.
 Τρώτε σωστά. Οι υδατάνθρακες βοηθούν το σώμα μας να καταπολεμήσει την κούραση ενώ η άπαχη πρωτεΐνη βοηθά τους μυς να επιδιορθώσουν τις μικροφθορές τους και να γίνουν δυνατότεροι.
 Κάντε μασάζ. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι το μαλακό μασάζ στους κουρασμένους μυς βοηθά να μειωθεί το πιάσιμο κατά περίπου 30%.