Κάποιες κατηγορίες εργασιών επιφέρουν μεγαλύτερη σωματική  καταπόνηση και αυξάνουν σημαντικά το κίνδυνο μυοσκελετικών πόνων

Παράγοντες που σχετίζονται με τη σωματική καταπόνηση που συνεπάγεται η εργασία
 χειρωνακτική διακίνηση φορτίων·
 συχνές κινήσεις που περιλαμβάνουν σκύψιμο και στροφή του σώματος (κυρίως του κορμού)
 στατική εργασία ή/και παρατεταμένη παραμονή του σώματος σε συγκεκριμένες θέσεις
 Κραδασμοί /δονήσεις που γίνονται αισθητές σε όλο το σώμα

Γιατί η δουλειά σου απαιτεί σωματική προσπάθεια, κάθε στιγμή.
Γιατί οι μυϊκοί πόνοι δεν σταματούν τη δράση σου!
H Counterpain® ανακουφίζει αλλά και προστατεύει από την πρόωρη κόπωση κατά την έντονη & επίπονη σωματική εργασία.
Μην αφήνεις τους μυϊκούς πόνους να σε ακινητοποιούν.

Αγροτικές εργασίες και μυϊκοί πόνοι


Μπορώ να τους αντιμετωπίσω αποτελεσματικά;

Όσο κι αν η τεχνολογία και τα σύγχρονα αγροτικά μηχανήματα κάνουν τις συνθήκες καλλιέργειας και τη ζωή του παραγωγού πιο εύκολη από παλιά, είναι σίγουρο πως κάποιες εργασίες θα γίνουν με τον «παραδοσιακό» τρόπο: δηλαδή, με τη δύναμη και την ικανότητα των χεριών του άξιου αγρότη! Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Μα τι άλλο από κοπιαστική εργασία που φέρνει σωματική κούραση και καταπόνηση του μυοσκελετικού συστήματος. Ειδικά ο μυϊκός πόνος, δηλαδή, το "πιάσιμο" στη μέση, στον αυχένα και στα άκρα, είναι μια πολύ συνηθισμένη δυσάρεστη κατάσταση. Είναι εκείνο το άβολο και επώδυνο αίσθημα ακαμψίας, που εμφανίζεται στο ξεκίνημα, κατά τη διάρκεια ή μετά την έντονη και πολύωρη αγροτική εργασία. Ιδιαίτερα, όταν το σώμα έχει καταπονηθεί πολλά χρόνια από τις δουλειές, όταν το κορμί δεν είναι πια όπως τότε που ήμασταν νέοι…!

Κι έτσι, αυτά που άλλοτε ήταν απλά, τώρα γίνονται όλο και πιο «δύσκολα»… Περπάτημα, σκύψιμο, κουβάλημα, φόρτωμα, τάισμα των ζώων, σκαρφάλωμα στο τρακτέρ κι όποια δουλειά είναι να γίνει για να πιάσει τόπο ο κόπος μας. Γιατί οι μύες που πρέπει να κάνουν όλες αυτές τις κινήσεις σήμερα, πονούν ήδη, εξαιτίας της χθεσινής σκληρής δουλειάς…

Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε εντελώς από τον μυϊκό πόνο. Μπορούμε, όμως, φροντίζοντας κάποια απλά πράγματα να τον μειώσουμε. Γεγονός είναι ότι οι μύες χρειάζονται ξεκούραση, για να αυτοθεραπευθούν και να ξεπεράσουν τον πόνο. Όμως, το επάγγελμα του παραγωγού απαιτεί καθημερινή σωματική προσπάθεια, μιας και όλα θέλουν το χρόνο τους και καμιά δουλειά δε μπορεί να μείνει πίσω!

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε  για να περάσει πιο γρήγορα το ενοχλητικό «πιάσιμο»;

 Χρησιμοποιούμε αναλγητική κρέμα, με θερμαντική δράση, όπως η κρέμα Counterpain®, η οποία μας ανακουφίζει άμεσα και αποτελεσματικά, προκαλώντας αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και υπεραιμία στην περιοχή που υποφέρει. Τα δραστικά συστατικά της Counterpain® (Σαλικυλικό Μεθύλιο, Ευγενόλη και Μινθόλη) μας βοηθούν να μειώσουμε γρήγορα τους μυϊκούς πόνους από φυσικά αίτια, όπως τους πόνους στην πλάτη, στα άκρα και στις αρθρώσεις, το πιάσιμο της μέσης, το στραβολαίμιασμα, ακόμα και τους πονοκεφάλους που οφείλονται σε υπερένταση των μυών του αυχένα και, γενικά, όλους τους πόνους στους μυς από υπερβολική κούραση. Η κρέμα Counterpain® περιέχει σαλικυλικό μεθύλιο για ανακούφιση του πόνου, μινθόλη που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, δρώντας σαν τοπικό αναισθητικό, και ευγενόλη που αναστέλλει την σύνθεση των προσταγλανδινών. Η Counterpain® προκαλεί υπεραιμία και ένα ευχάριστο αίσθημα θερμότητας στο πονεμένο σημείο. Counterpain® λοιπόν και...καλή δουλειά!

 Προσέχουμε πριν ξεκινήσουμε την εργασία: οι μυς δεν πρέπει να είναι κρύοι, γιατί προκαλούνται τραυματισμοί. Μπορούμε να τους «ζεστάνουμε», χρησιμοποιώντας θερμαντική κρέμα Counterpain®, για να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να προκληθεί υπεραιμία.

 Στην εργασία, αποφεύγουμε τις απότομες κινήσεις, ιδίως όταν κουβαλάμε βάρη.

 Στην εργασία, κατά τη διάρκεια συχνών διαλειμμάτων αλλά και μετά τη δουλειά, κάνουμε ήπιες ασκήσεις τεντώματος των μυών (διατάσεις), ώστε οι κουρασμένοι και πονεμένοι μύες να αποκατασταθούν πιο εύκολα.

 Μετά τις διατάσεις, χαλαρώνουμε με ένα μπάνιο σε δροσερό νερό, που συμβάλλει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και βοηθά στην επαναφορά του αίματος από τα άκρα στην καρδιά.

 Προσέχουμε τη διατροφή μας. Οι τροφές με υδατάνθρακες (πχ. ψωμί, ζυμαρικά) βοηθούν στην καταπολέμηση της κούρασης ενώ η άπαχη πρωτεΐνη (πχ. φιλέτο βοδινού, αυγά, ψάρια) βοηθά τους μυς να θεραπεύσουν τους μικροτραυματισμούς και να γίνουν πιο δυνατοί.

 Πίνουμε αρκετά υγρά για να φύγουν οι τοξίνες από το σώμα και να εμποδίσουμε την αφυδάτωση, η οποία προκαλεί έντονους μυϊκούς πόνους.

 Κάνουμε μασάζ. Έρευνες δείχνουν ότι το ήπιο μασάζ στους κουρασμένους μυς βοηθά στην ανακούφιση του πιασίματος, έως και κατά 30%.

 Ξεκουραζόμαστε. Ένας ήρεμος ύπνος, για 8 ώρες, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των μυών.

Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα των πόνων παραμένει έντονο για μεγάλο διάστημα, απευθυνόμαστε στον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.

ΦορτεκφορτωτέςΟι  εργαζόμενοι της κατηγορίας αυτής (λιμάνια, τελωνεία, αποθήκες, εργοστάσια, υπαίθριοι χώροι, κλπ. ) απασχολούνται μεγάλο διάστημα της εργασίας τους με χειρωνακτική διακίνηση φορτίων, που πολλές φορές είναι μεγάλου βάρους και διαστάσεων. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες πολλές φορές (κρύο, βροχή) επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το μυοσκελετικό σύστημα του εργαζόμενου. Επίσης επιβαρυντικός παράγοντας είναι και τα τραντάγματα/κραδασμοί από χτυπήματα που σχετίζονται με τον εργασιακό εξοπλισμό.

Οι μυϊκοί πόνοι είναι σχεδόν στη καθημερινότητα και δυστυχώς πολλές φορές αναπόφευκτοι λόγω της φύσης της εργασίας. Ειδικά οι πόνοι στη μέση, είναι μια συνηθισμένη  κατάσταση, που όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι της κατηγορίας αυτής έχουν να αντιμετωπίσουν!

Εργαζόμενοι σε γραφείοΟι  εργαζόμενοι σε γραφείο καταπονούνται  εξαιτίας  του ακατάλληλου εξοπλισμού ή της ακατάλληλης στάσης σώματος ή και από το συνδυασμό και των δύο!

Ο ακατάλληλος εξοπλισμός αναφέρεται είτε στην οθόνη και στο πληκτρολόγιο είτε στο ύψος του γραφείου ή της καρέκλας. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή ή λάθος στάση του σώματος για αρκετή  ώρα. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις για την παρακολούθηση της οθόνης του υπολογιστή, η πολύωρη χρήση του "mouse" και  του πληκτρολογίου επιβαρύνουν τον αυχένα, το βραχίονα, τον καρπό και τον αγκώνα! Επίσης η πολύωρη καθιστική εργασία ιδιαιτέρως με λάθος στάση  επιβαρύνει τη μέση. Γι’ αυτό είναι απαραίτητα αρκετά διαλλείματα κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, κάνοντας κάποιες διατάσεις για την αποφόρτιση των συγκεκριμένων περιοχών.

Η Counterpain® μέσω της θερμότητας που προκαλεί, σας βοηθά να ανακουφίσετε τους μυς από τον πόνο & τη δυσκαμψία, αμέσως μετά την εφαρμογή, για να συνεχίσετε την καθημερινή δραστηριότητα σας! Η ασφαλής επιλογή, για καθημερινή, απεριόριστη χρήση, που απελευθερώνει την κίνησή σας! Μύρισε τα δραστικά συστατικά, Νιώσε τη θερμότητα, δες το αποτέλεσμα.