Τι είναι ο μϋικός πόνος;

Είναι μία διαταραχή  που χαρακτηρίζεται από πόνο, δυσκαμψία και ευαισθησία των μυών του αυχένα, του ώμου, της πλάτης, της μέσης, του ισχίου, των χεριών και των ποδιών. Ένα ερέθισμα στον οργανισμό μας ενεργοποιεί έναν συγκεκριμένο μηχανισμό  με αποτέλεσμα την παραγωγή προσταγλανδινών οι οποίες διεγείρουν τους αλγοϋποδοχείς και δημιουργούν το αίσθημα του πόνου.

Τι προκαλεί έναν μυϊκό πόνο;
Μπορεί να προκληθεί από την υπερπροσπάθεια, τη σκληρή άσκηση ή εργασία, όταν σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο ή όταν κάνουμε μία απότομη κίνηση καθώς και από τη κακή στάση του σώματος.

Πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;
Χρησιμοποιείστε μία αναλγητική κρέμα, με θερμαντική δράση,  όπως τη 1η θερμαντική αναλγητική κρέμα στην Ελλάδα Counterpain® που θα ελαττώσει την ενόχληση αρκετά και θα σας χαλαρώσει, προκαλώντας υπεραιμία. Χάρη στα δραστικά συστατικά, που περιέχει η κρέμα Counterpain®, προσφέρει γρήγορη και άμεση ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο που οφείλεται σε φυσικά αίτια όπως πόνους της πλάτης, πιάσιμο της μέσης και της πλάτης,  πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, στραβολαίμιασμα, πονοκεφάλους που οφείλονται σε υπερένταση των μυών του αυχένα,  πόνους στους μυς από υπερβολική κούραση ή άσκηση.
Η κρέμα Counterpain® περιέχει σαλικυλικό μεθύλιο για την ανακούφιση του πόνου, μινθόλη που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και δρα ως τοπικό αναισθητικό και ευγενόλη που αναστέλλει την σύνθεση των προσταγλανδινών. Η Counterpain® προκαλεί υπεραιμία και ευχάριστο αίσθημα θερμότητας.

Μην αφήνεις τους μυϊκούς πόνους να σε ακινητοποιούν. Στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στην άθληση, τίποτα δε σε σταματά. Η Counterpain® προσφέρει κάτι περισσότερο από απλή ανακούφιση. 
Προσφέρει αποτέλεσμα στον πόνο, με τριπλή δράση:
 Ανακούφιση μέσω υπεραιμίας & θερμότητας
 Ταχύτατη απορρόφηση
 Αντιφλεγμονώδη δράση χάρη στο σαλικυλικό μεθύλιο.

ΠΟΝΟΙ ΜΕΣΗΣ

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή της ζωής τους είναι πιθανό να παρουσιάσουν πόνους στη μέση. Αυτοί οι πόνοι της μέσης (οσφυαλγία) τις περισσότερες φορές οφείλονται σε έντονη προσπάθεια που καταβάλλεται με λανθασμένη στάση του σώματος κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως: 


Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων οσφυαλγίας υποχωρούν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα μετά την κατάλληλη αντιμετώπιση. Αυτά τα περιστατικά είναι γνωστά ως περιστατικά οξείας οσφυαλγίας. Μόνο ένα μικρό ποσοστό οφείλεται σε συστηματική ασθένεια και γι' αυτό χαρακτηρίζονται ως περιστατικά χρόνιας οσφυαλγίας. Στην αντιμετώπιση όλων αυτών των καταστάσεων οσφυαλγίας, αλλά και σε άλλα περιστατικά πόνων στους μυς και στις αρθρώσεις, ενδείκνυται η χορήγηση φαρμάκων τοπικής εφαρμογής.

Η Counterpain® είναι ακριβώς ένα τέτοιο φάρμακο τοπικής εφαρμογής, η οποία χάρη στη μοναδική ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ της διεισδύει και δρα άμεσα. Έτσι προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση από όλους τους τοπικούς πόνους, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς προβλήματα.

ΠΟΝΟΙ ΑΥΧΕΝΑ, ΩΜΟΥ, ΠΛΑΤΗΣ

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή της ζωής τους είναι πιθανό να παρουσιάσουν πόνους στον αυχένα, στον ώμο και στην πλάτη. Αυτοί οι πόνοι του αυχένα (αυχεναλγία) και της ωμοπλάτης (ραχιαλγία) τις περισσότερες φορές οφείλονται σε έντονη προσπάθεια που καταβάλλεται με λανθασμένη στάση του σώματος κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως: 


Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων αυχεναλγίας ή/και ραχιαλγίας υποχωρούν σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα μετά την κατάλληλη αντιμετώπιση. Αν δεν δοθεί η κατάλληλη προσοχή σε ένα πόνο του αυχένα ή της ωμοπλάτης, τότε μπορεί να έχουμε βαθμιαία εξέλιξη σε μία χρόνια πάθηση. Στην αντιμετώπιση όλων αυτών των καταστάσεων αυχεναλγίας ή/και ραχαλγίας, αλλά και σε άλλα περιστατικά πόνων στους μυς και στις αρθρώσεις, ενδείκνυται η χορήγηση φαρμάκων τοπικής εφαρμογής.

Η Counterpain® είναι ακριβώς ένα τέτοιο φάρμακο τοπικής εφαρμογής, η οποία χάρη στην μοναδική ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗ της διεισδύει και δρα άμεσα. Έτσι προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση από όλους τους τοπικούς πόνους, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς προβλήματα.

ΜΥΙΚΟΣ ΠΟΝΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΚΑΙ Η ΓΡΙΠΗ

Η γρίπη είναι μια οξεία μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης Α,Β,C.

Τα συμπτώματα της γρίπης εμφανίζονται απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, έντονη κόπωση, πονοκέφαλο, πονόλαιμο, καταρροή και βήχα.

Κρυολόγημα ή γρίπη;

Παρότι μπορεί να εμφανίζονται με την ίδια περίπου κλινική εικόνα, τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι πιο ήπια, έχουν μικρή διάρκεια και περιορίζονται στο ανώτερο αναπνευστικό (π.χ. συνάχι, «μπούκωμα»). Αντίθετα, η γρίπη έχει αιφνίδια έναρξη και εκδηλώνεται με βαρύτερα συμπτώματα.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Ή ΓΡΙΠΗ;

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

ΓΡΙΠΗ

Πυρετός

Σπάνια

Χαρακτηριστικά υψηλός (38οC – 40οC) Διαρκεί 3-4 ημέρες.

Πονοκέφαλος

Σπάνια

Μπορεί να είναι έντονος

Μυϊκοί πόνοι

Μέτριας βαρύτητας

Συνήθως έντονοι

Κόπωση

Σχετικά ήπια

Έντονη. Μπορεί να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες.

Εξάντληση

Όχι

Μπορεί να είναι πολύ έντονη

Καταρροή / «Μπούκωμα»

Συχνή

Μερικές φορές

Υγρά ερεθισμένα μάτια

Συχνά

Σπάνια

Φτάρνισμα

Συχνά

Μερικές φορές

Πονόλαιμος

Συχνά

Μερικές φορές

Βήχας

Μέτριας βαρύτητας

Συνήθως έντονος